Vind de perfecte begeleiding zodat jij je doelen behaalt

Wij hebben de beste gezondheidsexperts van Nederland voor jou verzameld op één plek.

Met slechts een paar klikken vind je de voedingsexpert die jou het best kan begeleiden met het behalen van jouw persoonlijke doelen.

Meer weten? Bekijk de video
746 aangesloten voedingsexperts 365 plaatsen in Nederland
Ga naar de Matching tool
Vitamine D: Gezondheidsvoordelen en Tekorten

9 Redenen om vitamine D in het zonnetje te zetten

Wist je dat vitamine D een van de weinige vitamines is die je lichaam zelf kan aanmaken? De zon is hierbij belangrijk. M...

Magnesium

De 10 superkrachten van magnesium

Voel je je de laatste tijd moe en futloos? Dat is een van de vele symptomen van een tekort aan magnesium. Het binnenkrij...

Alles over vezels

7 tips om meer vezels te eten (+ vezelrijk voorbeeldmenu)

Je leert van jongs af aan dat voedingsvezels goed zijn voor je stoelgang. Als je moeilijk naar de wc kan, luidt het advi...

Symptomen van een zinktekort herkennen en aanvullen

Dit zijn de signalen van een zinktekort ( + zo voorkom je het)

Een tekort aan zink kan je gezondheid negatief beïnvloeden. Zink is een onmisbaar spoorelement. Je hebt er maar heel wei...

foliumzuur vitamine

Foliumzuur, goed voor iedereen met én zonder kinderwens

Alleen zwangere vrouwen slikken foliumzuur, toch? Als je dit denkt ben je niet de enige. Maar deze vitamine is onmisbaar...

Meer artikelen
Benieuwd hoe gezond jij echt eet? Doe de quiz!

Hoe gezond eet jij?

Doe de quiz en kom er in enkele minuten achter! Na het beantwoorden van de 18 vragen krijg je direct je eindscore te zien. Ook ontvang je een persoonlijk advies waarin staat hoe je je eetpatroon kunt verbeteren.

Hierin lees je op welke punten je goed hebt gescoord en welke onderdelen je kunt verbeteren. Deze quiz is samengesteld aan de hand van de richtlijnen van de Nederlandse Gezondheidsraad.

Benieuwd hoe gezond jij echt eet? Doe de quiz!
noodles voordelen en soorten

Noodles: de Verschillende Soorten en Gezondheidsvoordelen

Noodles worden gemaakt met verschillende ingrediënten, zoals tarwe, boekweit, rijst, mungbonen of (zoete) aardappel. Afh...

Kaki fruit gezond

De 5 belangrijkste voordelen van kaki fruit (Sharonfruit)

Kakis' zijn relatief onbekende vruchten, afkomstig uit China. Je kunt ze herkennen aan een felle, oranje kleur. Als je z...

Zwarte bessen

Zwarte Bessen, kleine besjes met grootste krachten

Wist je dat zwarte bessen gezond zijn en kunnen bijdragen aan de instandhouding van je immuunsysteem, kunnen bijdragen a...

augurk

Augurken, zure bommetjes met voordelen en nadelen

Augurken kom je vaak tegen op feestjes: gerold in een plakje ham of samen met een stukje kaas aan een cocktailprikker. O...

skyr

Skyr: de vijf belangrijkste gezondheidsvoordelen en mogelijke nadelen

Skyr is een zuivelproduct uit IJsland dat wereldwijd steeds populairder wordt. Het bevat veel eiwitten en allerlei vitam...

Wil jij graag je gezondheid verbeteren?

Gebruik onze gratis Matching tool om de voedingsexpert te vinden die jou het beste kan ondersteunen.

Ga naar de Matching tool
Vind jouw ideale voedingsexpert

Als consument word je overspoeld met foodhypes en dieettrends. Het koolhydraatarm dieet, intermitted fasting, gembershots, eiwitshakes. Het een klinkt nog veelbelovender dan het ander. Maar maken deze trends en hypes ook waar wat ze beloven?

De ideeën over wat gezond is zijn de afgelopen jaren flink veranderd. Door nieuwe wetenschappelijk onderzoeken, hypes, trends en… slimme marketing. Geloof dus niet meteen alles wat je leest of hoort.

In dit artikel geef ik antwoord op de vraag 'Wat is nou echt gezond om te eten?'. Ook leg ik je uit waarom superfoods niet bestaan en lees je wat calorieën jou (niet) vertellen. Ten slotte leer je dat suikervrij eten onmogelijk is.

gezond eten en variatie

Het belang van variatie

Er bestaan ontzettend veel verschillende nutriënten met ieder andere eigenschappen.

Toch hebben ze één ding gemeen en dat is dat ze allemaal bijdragen aan jouw gezondheid.

Je kunt voedingsstoffen onderverdelen in macronutriënten en micronutriënten.

Van macronutriënten heb je relatief grote hoeveelheden nodig. Ze voorzien je namelijk van brandstof en belangrijke bouwstoffen.

Bij macro’s kun je denken aan:

  • Koolhydraten, je voornaamste energiebron
  • Eiwitten, belangrijke bouwstenen
  • Vetten, bron van vetoplosbare vitamines en (reserve)bron van energie 
  • Vezels, voor een soepele spijsvertering
Tip

Vetten voorzien je van de vetoplosbare vitamines A, D, E en K.

Micronutriënten, de naam zegt het al. Van deze stofjes heb je een stuk minder nodig. Maar dat maakt ze zeker niet minder belangrijk.

De volgende voedingsstoffen behoren tot de micro’s:

  • Vitamines zijn essentieel voor groei, ontwikkeling en herstel
  • Mineralen en spoorelementen zijn belangrijk bij het vrijmaken van energie uit voeding
Voedingsschema's op maatNieuw

Ontvang elke week een nieuw voedingsschema op basis van je persoonlijke macro- en caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst.

Elke week een nieuw voedingsschema op maat!
Fitchef logo Powered by FitChef
Voedingsschema's
Wist je dat...

...mineralen komen uit de ‘dode natuur’. Dit houdt in dat mensen en planten ze niet zelf kunnen maken. Ze moeten worden opgenomen uit externe bronnen. Planten nemenze op uit de aarde of uit water. Een mens of dier kan ze opnemen uit voedsel of water.

gezond eten met superfoods

Superfood bestaat niet, gezond eten wel

Wat is extreem gezond?

Misschien denk je nu aan goji-bessen, hennepzaad, fenegriek, chlorella of macapoeder.

Deze superfoods zijn zeker gezond, maar extreem gezond...?

Wist je dat...

...er bestaan geen voedingsmiddelen die álle voedingsstoffen bevatten die je nodig hebt. Daarom is variatie zo belangrijk. Je eet gezond als je varieert met diverse gezonde voedingsmiddelen. Klik hier om meer te lezen over variatie.

Superfoods zijn ontzettend populair (en vaak onbetaalbaar).  Ze zouden niet mogen ontbreken in een gezond voedingspatroon. Maar Is deze populariteit terecht of is het een slimme marketingtruc?

Wat moet je elke dag eten om gezond te blijven? Je denkt misschien aan superfoods. De naam suggereert dat deze producten gezonder zijn dan ‘gewone’ voedingsmiddelen. Ze zijn immers ‘super’.

Hierdoor zou je kunnen denken dat superfoods alle nutriënten bevatten die je nodig hebt. Helaas, ik moet je toch teleurstellen. Natuurlijk bevat elk superfood gezonde voedingsstoffen. Maar het zijn geen echte super-foods.

Wist je dat...

...superfood is geen beschermde titel. Dit betekent dat iedereen die dat wil dit op z’n product mag zetten. Ook bestaat er geen officiële definitie van het woord. Dus eigenlijk kun je elk gezond voedingsmiddel wel een superfood noemen.

gezond eten calorieën

Calorieën, dit is wat ze je (niet) vertellen

Aankomen, afvallen, op gewicht blijven, een lager vetpercentage...

Het getal op de weegschaal lijkt erg belangrijk.

Er zijn verschillende manieren om aan je gewicht te werken. Calorieën tellen is er daar een van.

Natuurlijk wil je niet te veel calorieën binnenkrijgen. Want als je dagelijks meer calorieën binnenkrijgt dan je lichaam verbrandt kom je aan in gewicht.

Toch is er nog iets anders dat je moet weten. De ene calorie is de andere niet. Dat zal ik uitleggen aan de hand van een voorbeeld.

Tip

Ben jij een calorieën-teller? Dan kan een eetschema je veel rust geven. Wat is een goed eetschema? Klik hier voor een antwoord op die vraag.

7 Cheeseburgers of 66 wortels?

Stel je voor, je hebt vreselijk veel zin in een vette hap en eet vandaag 7 cheeseburgers. Met deze knappe prestatie krijg je zo’n 2200 kcal binnen.

Ter vergelijking: 1 wortel (van 100 gram) levert je 33 kcal. Wanneer je dus 66 wortels eet, krijg je hetzelfde aantal calorieën binnen.

Of je nou kiest voor 7 cheeseburgers of 66 wortels. Met beide keuzes voorzie je je lijf van dezelfde hoeveelheid energie. Het aantal calorieën is dus gelijk. Maar toch is de ene maaltijd gezonder dan de ander. Hoe kan dat?

Gezonde voeding dieet en calorieën

Niet alleen het aantal calorieën speelt een rol. Ook de in het voedsel aanwezige voedingsstoffen zijn van belang.

Helaas bestaat er geen product bestaat dat alle essentiële nutriënten bevat.

Daarom raad ik  zowel het wortel- als het cheeseburgerdieet af.

Maar als ik toch een keuze zou moeten maken, dan kies ik voor het worteldieet.

Waarom? Een cheeseburger bevat weinig gezonde nutriënten en dus voornamelijk ‘lege calorieën’. In wortels zitten daarentegen een hoop gezonde voedingsstoffen. Zoals vitamines, mineralen en vezels.

Deze stofjes dragen niet alleen bij aan een goede gezondheid. Maar zorgen er ook voor dat je langer verzadigd bent. Hierdoor ben je minder snel geneigd om weer iets (ongezonds) te gaan eten. Concluderend, met alleen calorieëntellen bereik je niet zoveel.

Het is een tijdrovende klus die ervoor zorgt dat je voortdurend met eten bezig bent. Dit werkt een negatieve (en obsessieve) relatie met voeding in de hand. Daarnaast leidt het in slechts enkele gevallen tot het gewenste resultaat.

Tip

Vraag jij je af 'Wat kan ik het beste eten om af te vallen?' of 'Hoe kom je snel van buiket af?'. Je leest het in dit artikel over afvallen

bewerkte voedingsmiddelen ongezond

Stop niet alles in je mond

“Stop niet alles in je mond". Dat klinkt als het advies dat je moeder aan je gaf toen je nog een kleuter was.

Ondanks dat je hoogstwaarschijnlijk inmiddels wat ouder bent, is dit nog steeds een zeer gedegen advies.

Ik zal je vertellen waarom.

Door de jaren heen zijn we met z’n allen een stuk gemakzuchtiger geworden. Dat heeft ertoe geleid dat je op elke straathoek eten of drinken kunt scoren. Ook puilen de schappen in de supermarkt uit van de bewerkte voedingsmiddelen.

Dit vergroot het gemak. Want kant-en-klaar-producten zorgen ervoor dat je ook een fatsoenlijke maaltijd op tafel kunt zetten als je geen keukenprins(es) bent.

Daarbij bespaart deze ontwikkeling je uren in de keuken. Zo houd je tijd over voor andere dingen.

Benieuwd hoe gezond jij echt eet? Doe de quiz!

Hoe gezond eet jij?

Doe de quiz en kom er in enkele minuten achter! Ook ontvang je een persoonlijk advies waarin staat hoe je je eetpatroon kunt verbeteren.

Benieuwd hoe gezond jij echt eet? Doe de quiz!

Wil jij graag je gezondheid verbeteren?

Gebruik onze gratis Matching tool om de voedingsexpert te vinden die jou het beste kan ondersteunen.

Ga naar de Matching tool
Vind jouw ideale voedingsexpert

En dan is het ook nog eens goed voor het milieu. Want door de toevoeging van conserveringsmiddelen en e-nummers zijn producten langer houdbaar. Hierdoor wordt minder voedsel weggegooid.

Alleen maar voordelen zou je denken. Maar dragen deze bewerkte voedingsmiddelen ook bij aan een betere gezondheid?

Het antwoord op deze vraag is helaas niet eenduidig. Een frikandel is bewerkt voedsel, maar feitelijk gezien is yoghurt dat ook. Toch is het ene product niet erg gezond, terwijl de ander dat wel is. 

gezond eten etiketten

Hoe weet je of je een gezond product in handen hebt?

Helaas zijn er behoorlijk wat bewerkte voedingsmiddelen die weinig nuttige nutriënten bevatten.

Tegelijkertijd bevatten deze producten vaak veel niet-nuttige onderdelen. Zoals toegevoegde suikers en zout.

Deze stofjes kunnen schade aanrichten als je er te veel van binnenkrijgt.

Wil je achterhalen of je een gezond voedingsmiddel in handen hebt? Dan doe je er verstandig aan het etiket goed te bestuderen. De ingrediëntenlijst vertelt je namelijk precies wat er in een product zit.

In veel gevallen kun je een bewerkt voedingsmiddel herkennen aan de lengte van de ingrediëntenlijst. Is deze lijst met ingrediënten erg lang? Dan kun je er in 99% van de gevallen vanuit gaan dat je een bewerkt product in handen hebt.

Tip

Wat is het gezondste eten van de wereld? Je ontdekt het in dit artikel.

etiket lezen

Lesje etiket-lezen

Hoe lees je een etiket? Ik leg het je uit. 

De volgorde van de ingrediëntenlijst vertelt je iets over de verhoudingen van de ingrediënten.

De eerst vermelde ingrediënten vormen de hoofdbestanddelen van het product.

Stel je koopt een pak tomatensaus en leest het volgende op de achterzijde. Water, groente (27% tomaat, ui), 13% tomatenpuree, raapolie, suiker, 2% specerijen, zout.

Je weet dan dat er meer dan 13% groente in zit. Ook weet je dat er tussen de 13% en de 2% suiker in zit. Én je weet dat het product minder dan 2% zout bevat.

Gemiddeld krijg je dagelijks meer dan voldoende suiker en zout binnen. Daarom doe je er verstandig aan om etiketten altijd even te checken op deze toevoegingen.

De voedingsmiddelen die je koopt even checken op suiker en zout. Dat klinkt zo simpel. Maar dat is het in de praktijk vaak niet. Fabrikanten maken er namelijk een sport van om je te misleiden.

Helaas lukt ze dat best aardig. Inmiddels zijn er meer dan 100 schuilnamen voor suiker. En ook naar toegevoegd zout moet je soms even zoeken.

Tip

Suiker heeft ontzettend veel schuilnamen. Dit ezelsbruggetje kan je helpen ze te vinden op het etiket. Je herkent suikers aan ingrediënten die eindigen op -ose, -suiker, -stroop, -siroop, en sap(uit)concentraat.

gezonde voeding label suiker

Laat je niet misleiden. 

Suiker en zout worden toegevoegd om producten een rijkere smaak, geur of kleur te geven.

Of om de groei van micro-organismen tegen te gaan en voedingsmiddelen langer houdbaar te maken.

Tip

Soms staan er ingewikkelde of onuitspreekbare namen op een ingrediëntenlijst. In de meeste gevallen gaat het dan om onnatuurlijke (gemaakte) stofjes. Deze kun je beter zoveel mogelijk vermijden. Omdat ze niets bijdragen aan je gezondheid.

e-nummers gezond eten

Conserveermiddelen en e-nummers

Om voedingsmiddelen langer houdbaar te maken worden conserveermiddelen of e-nummers toegevoegd.

Een stofje krijgt alleen een e-nummer als het is goedgekeurd door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA).

Je kunt hierbij een onderscheid maken tussen natuurlijke (die van nature voorkomen) en synthetische (kunstmatige) e-nummers.

Wist je dat...

...e-nummers zijn goedgekeurde hulpstofjes. Ze zijn dus niet per definitie slecht voor je. Integendeel, sommige e-nummers zijn gewoon codes voor vitamines. Zo staat e-101 bijvoorbeeld voor vitamine B2.

suiker en zout gezond

Suiker en zout: de boosdoeners?

Suiker en zout zijn bekende smaakmaker en goede conserveermiddelen.

Daarom vind je ze vaak terug in bewerkte producten.

Als je bezig bent met je gewicht kan het zijn dat je deze stofjes probeert te vermijden.

Maar dat gaat je niet lukken. Dit is nagenoeg onmogelijk en daarnaast onnodig. Er bestaan namelijk ook van nature aanwezig suikers. En die kun je niet omzeilen.

Daarnaast is het niet zo zwart-wit. Suikers zijn niet per se slecht voor je. Vergeet niet dat ze een belangrijke energiebron zijn.

Niet alleen suiker heeft een slechte naam. Ook zout wordt vaak bestempeld als boosdoener. Is dit eigenlijk terecht? 

Wist je dat...

...zefls broccoli suiker bevat.

Suikervrij is onmogelijk

Voordat ik je vertel waarom suikervrij eten onmogelijk is, wil ik je iets anders uitleggen. Er is een verschil tussen natuurlijke en fabrieksmatige (toegevoegde) suikers.

De eerste variant zit van nature in veel producten. Denk aan fruit, maar ook aan groenten en zuivel. Met natuurlijke suikers is op zich niets mis. Daarom moet je deze zeker niet proberen te ontwijken.

Producten met toegevoegde suikers kun je beter wel vermijden. Deze bevatten namelijk weinig gezonds. Daarbij zorgen ze voor een piek in je bloedsuikerspiegel. Deze piek wordt al snel gevolgd door een dal. Met als gevolg: je krijgt opnieuw trek.

chips lightproduct ongezond

Het geheim achter 'light'

Suikers worden toegevoegd aan brood, saladedressings, pastasauzen en verschillende lightproducten.

Dat laatste klinkt misschien ongeloofwaardig, maar is helaas waar.

De term ‘light’ is eigenlijk ontzettend misleidend. 

Benieuwd hoe gezond jij echt eet? Doe de quiz!

Hoe gezond eet jij?

Doe de quiz en kom er in enkele minuten achter! Ook ontvang je een persoonlijk advies waarin staat hoe je je eetpatroon kunt verbeteren.

Benieuwd hoe gezond jij echt eet? Doe de quiz!

Heb je wel eens naar de achterkant van een zak light chips gekeken?

Deze chipjes bevatten minder vet. Maar een grotere hoeveelheid suikers om te compenseren. De fabrikant wil er natuurlijk wel voor zorgen dat de lightvariant net zo lekker smaakt als de ‘gewone’ variant.

Wist je dat...

...een fabrikant ‘light’ op het etiket mag zetten als het minimaal 33% minder vet, suiker of calorieën bevat? Laat je dus niet voor de gek houden en bekijk het label goed voordat je een product koopt.

zout in producten

Gebruik zout met mate

Ook zout wordt aan veel bewerkte voedingsmiddelen toegevoegd.

Bijvoorbeeld aan hummus, soepen, tomatenpuree en kant-en-klaarmaaltijden.

Voor zout geldt hetzelfde als voor suiker. In principe heb je het nodig.

Alleen het wordt tegenwoordig aan zo ontzettend veel producten toegevoegd. Hierdoor krijg je er regelmatig veel te veel van binnen. Probeer daarom op je zoutinname te letten door zoutarme of zoutvrije producten te kopen.

gevarieerde voeding gezond eten

Fabel: An apple a day keeps the doctor away

Gezond eten is ontzettend belangrijk. Maar met gezonde voeding alleen kom je er niet.

Wil je genieten van een optimale gezondheid?

Dan is ook een gezonde leefstijl belangrijk.

Tip

Maar wat is een gezonde levensstijl eigenlijk en hoe begin je met gezond leven? Je leest het in dit artikel. Ook vind je hier praktische tips die je helpen om gezonder te leven.

6 Feitjes over een gezond leefstjil

Een gezonde leefstijl betsaat uit voldoende ontspanning, weinig stress, goed slapen, voldoende drinken en genoeg bewegen en niet te lang zitten.

Ken je deze feitjes over een gezonde leefstijl al?

Feit 1: Natuurbeelden dragen ook bij aan ontspanning

Zoek jij de natuur ook regelmatig op voor ontspanning? Dan loop je misschien een rondje door het park, maak je een boswandeling of slenter je over het strand.

Maar wist je dat je helemaal niet naar buiten hoeft om te profiteren van de gezondheidsvoordelen die de natuur je te bieden heeft?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het kijken naar natuurbeelden ook bijdraagt aan stressreductie en ontspanning. Ook zouden deze beelden je concentratie en geheugen verbeteren.

slaaptekort dronken

Feit 2: Slaaptekort heeft een sterker effect dan dronkemanschap

Je lichaam is na een slaaptekort van 24 uur in dezelfde staat als wanneer je een alcoholpercentage van 0,1% in je bloed hebt.

Ter vergelijking. Je mag geen auto meer rijden als je een alcoholpromillage hebt van 0,5 (dat is 0,05%!).

Feit 3: Multitasken is erg stressvol 

Tijdens het multitasken doe je verschillende dingen tegelijkertijd. Hierdoor moet je continu switchen tussen je werkzaamheden. Dit kost je (ongemerkt) veel energie.

Uit recent studies blijkt dat het je zo’n 23 minuten kost om je focus terug te krijgen na afleiding.

Feit 4: Een glas water op nuchtere maag is een goed idee

Een glas water op de nuchtere maag (als je wakker wordt) doet ontzettend veel goeds voor je lijf. Allereerst is het een goede manier om te hydrateren. Want ook ‘s nachts verliest je lichaam vocht.

Daarnaast geeft het je spijsvertering een boost. Uit verschillende studies blijkt namelijk dat het drinken van koud water zorgt voor een versnelling van je metabolisme met 30%.

stabureau

Feit 5: Met staan verbrand je meer calorieën dan met zitten

Je verbrandt 0,15 kcal per minuut extra als je staat in plaats van zit.

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat staan nog veel meer gezondheidsvoordelen heeft.

Zo draagt het bij aan een verminderde kans op obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten en verbetert het je breingezondheid.

Feit 6: Wiebelen is goed voor je!

Micro-movements kunnen ervoor zorgen dat je tot wel 38% meer calorieën verbrandt. Hieronder vallen friemelen, tikken met je pen en wiebelen met je voet.

Dit lijken hele vervelende gewoontes. Maar het tegendeel is waar. Deze mini-bewegingen dragen bij aan een goede gezondheid.

Zo kunnen ze je doorbloeding verbeteren, je alertheid verhogen, je prestaties en concentratie verbeteren. Ook kunnen ze ervoor zorgen dat je zo’n 38% meer calorieën verbrandt.

Wist je dat...

...je niet iedere dag 10.000 stappen hoeft te zetten.  Maar hoeveel dan wel? Het antwoord op de vraag 'Hoeveel moet je bewgen op een dag?" vind je in hier.

Conclusie

Superfoods zijn eigenlijk een hele slimme marketingtruc. Er bestaat namelijk geen voedingsmiddel dat je voorziet van álle voedingsstoffen. Met een gezond en gevarieerd eetpatroon kun je alles binnenkrijgen wat je nodig hebt. 

Tegenwoordig zijn veel voedingsmiddelen bewerkt. Dit voorkomt voedselverspilling. Maar het draagt absoluut niet bij aan je gezondheid. Je krijgt zo ongemerkt veel (onnodige) toevoegingen binnen. E-nummers, suikers en zout bijvoorbeeld.

Hoe houd je het vol om gezond te eten? Met veel verse onbewerkte producten en voldoende variatie! Die producten kunnen ook suiker bevatten. Maar dit zijn natuurlijke suikers. Daar hoef je niet bang voor te zijn!

Wil jij graag je gezondheid verbeteren?

Gebruik onze gratis Matching tool om de voedingsexpert te vinden die jou het beste kan ondersteunen.

Ga naar de Matching tool
Vind jouw ideale voedingsexpert
Nieuw Voedingsschema's op maat

Gezond eten was nog nooit zo eenvoudig!

Voedingsschema's
Meer informatie
Fitchef logo Powered by FitChef

Beoordeel dit artikel

Resveratrol

Resveratrol, wat het kan betekenen voor je gezondheid en je huid?

Is resveratrol het nieuwe wondermiddel? Experts hebben onderzoek gedaan naar de werking van dit polyfenol. Onderzoeken w...

zelfvertrouwen vergroten

5 Handige tips voor meer (zelf)vertrouwen

Twijfel jij wel eens aan jezelf of aan je vermogen om een activiteit succesvol uit te voeren? Of heb je wel eens belemme...

Zirtui veroudering supplement

Oud worden zonder oud te worden, kan dat?

“Age is just a number”. Het is een beetje een cliché gezegde, maar zoals achter elk cliché schuilt er een kern van waarh...

exotische gerechten

Gezonde exotische gerechten over de hele wereld

Italiaanse, Mexicaanse en de Hollandse kost ken je inmiddels wel. Nu wil je juist iets anders proberen, maar waar moet j...

kinderen overgewicht

Be-My-Coach helpt kinderen met overgewicht bij leefstijlaanpassing

Het project “Be-My-Coach" wil kinderen met overgewicht actief betrekken bij de best passende zorg en leefstijlaanpassing...

Meer advertorials

Lees wat je gemist hebt

13398 Mensen gingen je al voor

Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Ontvang tijdelijk ons e-book 'Eet jij gezond?' helemaal gratis.

Je ontvangt maximaal één persoonlijke e-mail per week van een van onze teamleden.
Een postbode met het (PDF) boek 'Gezond eten voor iedereen'