Appeldieet

appeldieetHet appeldieet is over komen waaien uit Amerika. Het is weer één van de vele dieetvormen die we kunnen uitproberen om te zien of het werkt. De bedoeling is dat je een appel eet voor elke maaltijd. Je zou dan eerder een verzadigd gevoel hebben omdat je al vezels en vitamines van de appel naar binnen hebt gewerkt. Volgens Tammi Flynn, voedingsdeskundige en uitvinder van het appeldieet werkt het echt.

Hoe werkt het appeldieet?

Als je voordat je een maaltijd gaat nuttigen eerst een appel eet zou je eerder een verzadigd gevoel hebben. De vezels, vitamines, mineralen, en antioxidanten in een appel geven je al veel voedingsstoffen. Als je daarbij ook kiest voor een gezondere maaltijd kun je

volgens Tammi Flynn, diëtiste en voedingsdeskundige uit Amerika, flink afvallen.

Uiteraard heeft zij een boek geschreven met voedingstips en makkelijke recepten. Daarin staat veel nuttige informatie over voeding en een uitgebreid stappenplan om het appeldieet te kunnen volgen.

Natuurlijk bevat het boek ook uitleg over hoe de appels jouw overgewicht te lijf kunnen gaan. Met eenvoudige recepten en wat simpele fitnessoefeningen wordt er geprobeerd je over te halen om een strakker lichaam te verkrijgen.

Het is de bedoeling dat je de appel met schil eet want daarin zitten de meeste voedingsstoffen en antioxidanten. De antioxidanten zouden helpen bij het onschadelijk maken van vrije radicalen in ons lichaam. Vrije radicalen zouden mogelijk ernstige ziektes kunnen veroorzaken. Was de appel wel even goed af voordat je eraan begint.

Werkt het Appeldieet?

Tjsa, we kunnen niet anders zeggen dat je wel afvalt als dit appeldieet volgt. Na een onderzoek onder meer dan driehonderd mensen bleek dat men gemiddeld zo’n ruime 7 kilo was kwijt geraakt in een periode van twaalf weken. Of het nu komt door de beweging, het letten op je voedingspatroon of dat het echt door de appels komt durf ik niet te zeggen.

Dat je van een appel vol komt te zitten valt volgens eigen ervaring nog wel mee. Ik krijg er eerder een soort hongergevoel van. Na ruim een half uur heb ik ineens trek in eten. Hebben jullie dit verschijnsel ook? Dit komt waarschijnlijk omdat de fructose in appels je geen vol gevoel geven. Het zijn namelijk niet echt langzame suikers zoals wel jarenlang gedacht werd. Veel appels eten is dan ook niet geschikt voor diabetici.

Nadelen appeldieet

Wetenschappelijk is het niet bewezen dat het appeldieet werkt. Het is ook vrij eenzijdig en saai om elke keer maar weer een appel te moeten eten voor de maaltijd. Dat ben je echt wel zat na een paar weken. Je mag wel een appelboomgaard beginnen want er gaan honderden appels doorheen als je dit appeldieet met je gezin probeert te volgen.

De zuren en de suikers in de appel zijn niet al te best voor je tanden. Snoep verstandig, eet een appel gaat volgens vele tandartsen niet meer op. Af en toe een appel geeft geen problemen voor je tandglazuur maar gedurende de dag elke keer weer een aanval van zuur en suiker gaat gegarandeerd gaatjes opleveren. Je gebit krijgt dan gewoon niet voldoende tussenpozen om zich te herstellen van de aanvallen.

De laatste jaren is door wetenschappers ontdekt dat er steeds meer hoeveelheid suikers in appels zitten. Waarschijnlijk komt dit door het kweken van bepaalde rassen. Onderzoekers van de Colorado Universiteit in de Amerika hebben bijvoorbeeld ook aangetoond dat bij een inname van 74 gram fructose per dag het risico op gezondheidsproblemen met 87% toeneemt.

Een overdosis van deze fruitsuikers kan dus slecht zijn voor je gezondheid. De fructose kan bovendien het gehalte triglyceriden in je lichaam doen stijgen. Een te hoge waarde triglyceriden kan mogelijk suikerziekte en hart- en vaatziektes veroorzaken. Je kan er ook dik van worden.

In appels zitten niet eens zoveel vitamines. Er zijn veel gezondere fruitsoorten. Misschien kun je wel beter een hapje groenten eten voor je maaltijd. Daar zitten veel meer voedingsvezels en vitamines in.

Voordelen appeldieet

Het grootste voordeel is dat je afvalt omdat je lekker met je gezondheid bezig bent. Of dat nu daadwerkelijk komt door de appels of door andere omstandigheden is irrelevant.

Volgens het voedingscentrum dien je twee stuks fruit per dag te eten. Dat haal je met dit dieet dus gemakkelijk ;-)

Het appeldieet kan je stoelgang verbeteren. Dit komt omdat er vezels in de appel zitten en dan met name in de schil.

Er zijn veel soorten appels dus de keuze is reuze. In de felst gekleurde appels zitten mogelijk de meeste antioxidanten.

Het is een gemakkelijk dieet zonder poeders, shakes, pillen of andere supplementen. Hoewel je veel appels verorbert is het een goedkoop dieet.

Bij het volgen van het appeldieet verlies je langzaam gewicht. Dit is veel gezonder dan een crashdieet. Met een beetje mazzel is het nog blijvend gewichtsverlies ook! Vooral het bewegen tijdens het dieet, het volgen van het stappenplan en de voedingsadviezen helpen je om af te vallen.

Plaats zelf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *